Proiecte 2023

Valorificarea patrimoniului cultural și natural din localitatea Altina

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Educațională 2023. Proiectul se desfășoară în perioada mai-decembrie 2023; are o finanțare de 7500 RON de la Consiliul Județean Sibiu și o sponsorizare de 800 RON de la de la Consiliul Local Alțîna.

Obiectivul general al proiectului: 

-încurajarea desfășurării activităților în aer liber, cu accent pe mișcare în natură, pe drumeție, ecoturism, promovarea drumeției, oferind alternative sănătoase și sigure de petrecere a timpului în natură, activități de conectare cu mediul înconjurător, cu comunitățile locale, valorificarea patrimoniului local, cultural și natural.

Obiectivul specific al proiectului:

-dezvoltarea competențelor de cunoaștere și valorificare a patrimoniului local, cultural și natural, pentru 30 de elevi de la Școala Gimnazială ”Aviator Ioan Sava” Alțîna, în perioada aprilie-decembrie 202

Grupul țintă:

-30 de elevi de gimnaziu

Activitățile propuse sunt: realizarea unor vizite de documentare, de explorare în localitate, realizarea interviurilor prin care descoperă elementele de patrimoniu din localitate; realizarea unei broșuri cu informațiile/legendele culese; participarea la drumeții și realizarea unui plan al unui traseu de drumeție prin localitate; realizarea unei machete din lut a localității la Centrul de Ceramică Nocrich.

Parteneri:

CJ Sibiu prin Biblioteca Județeană Astra, Biserica Evanghelică Alțîna, Parohia Ortodoxă Alțîna, Muzeul Interetnic al Văii Hărtibaciului, Primăria Alțîna, Scoala Gimnazială ”I.L.Caragiale”Sibiu, Liceul ”August Treboniu Laurean”Agnita